"Tavaszi" répás muffin

2014-04-26

sponsored links

Régóta szemeztem a répatortával, de eddig nem mertem kipróbálni. Úgy adódott, hogy idén a húsvétot is Szegeden töltöttem, így az ünnepi eszem-iszom kínálatát sok-sok répás muffinnal gazdagítottam. A vendégeknek nem kellett könyörögni, hogy elfogyasszák.

Hozzávalók:

-          50 dkg rétesliszt

-          5 darab tojás

-          50 dkg apróra reszelt sárgarépa

-          2,5 dl napraforgó olaj

-          40 dkg porcukor

-          2 csomag vaníliás cukor

-          fahéj, gyömbér, citromhéj

-          1,5 csomag sütõpor

DSCN4202.JPG

A cukrot kavarjuk habosra a tojás sárgákkal és az olajjal, majd adjuk hozzá az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütõporos lisztet. Kis fahéjjal, gyömbérrel, citromhéjjal ízesítsük ízlés szerint. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és forgassuk össze a tésztával. A tésztát osszuk szét muffinformákba, majd süssük közepes lángon tûpróbáig.

DSCN4186.JPG

 

A tészta fantasztikusan könnyû és puha lett. A tetejét cukormázzal díszítettem: egy tojás fehérjét elkezdünk felverni, közben adagoljuk hozzá a porcukrot, míg kb. tejföl sûrûségû nem lesz. Használhatunk még marcipánrépát, virágot a muffinok ékesítésére.

DSCN4207.JPG

 

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/04/26/_tavaszi_...

sponsored links

Keres?s